fbpx Femtonics - 2020-2.1.1-ED-2021-00170 - Femtonics

2020-2.1.1-ED-2021-00170

A látás helyreállítás alapkutatási program előkészítése, illetve más központi idegrendszeri betegségek diagnózisának és terápiájának alapkutatási folyamatainak előkészítése. A megvalósításhoz kapcsolódó neurofotonikai eszközök fejlesztése

A látás helyreállítás alapkutatási program előkészítése, illetve más központi idegrendszeri betegségek diagnózisának és terápiájának alapkutatási folyamatainak előkészítése. A megvalósításhoz kapcsolódó neurofotonikai eszközök fejlesztése” projekt során a Femtonics Kft. kidolgozza egy közel 12 évet átölelő kutatási program (BrainVision Center program) elindításának tervét, valamint a kutatási tervek megvalósításához szükséges műszaki elvárásokat. Ezen műszaki elvárások egyrészt infrastruktúra jellegűek, másrészt a Femtonics Kft „CORE” tevékenységéhez illeszkedően, a tudomány és technika jelenlegi határát multidiszciplináris megközelítéssel, túlhaladó neurofotonikai, akuszto-optikai műszaki fejlesztések azonosításával és megvalósíthatóságuk érdemi mérlegelésének vizsgálatát fogalmazza meg a tudományos terület vezetői számára érvényesíthető alternatívaként. 

A támogatási szerződés létrejötte lehetővé tenné, hogy olyan tervezett, előkészített és megvalósítható kutatási program induljon el, amely minden elemének műszaki és tudományos jogosultsága igazolt.

Az előkészítő csapat a kutatási terveket és a műszaki elvárásokat tartalmazó előkészítő tanulmányt egymással egyeztetett módon a téma és tanulmányhatárok tiszteletben tartása mellett a kiaknázható szinergiák feltárásával és érvényesítésével dolgozza ki a megvalósítása során.

Az előkészítés alatt álló kutatási program elvárásaink szerint, számos hazai kutató tudományos fokozatának megszerzéséhez, a kutatói kiválóságok itthon tartásához, szakmai kiteljesedésükhöz és / vagy  hazajöveteléhez olyan módon járul hozzá, hogy Magyarországnak a neurofotonika és akuszto-optikai rendszerek fejlesztése területén fennálló tudományos és műszaki előnyét nem csupán megőrizni, de növelni is képesek leszünk.

Száma: 2020-2.1.1-ED-2021-00170

Projekt kezdete: 2021.09.21.

Projekt vége: 2023.04.30.

Támogatás mértéke: 216.576.715 Ft

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal