fbpx Femtonics - 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00064 - Femtonics

2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00064

Távoli piacokon értékesíthető kompakt “plug&play” kétfoton mikroszkóp termék speciális vezérlési és analízis termék modulokkal

 

A projekt rövid leírása:

A Femtonics Kft. core technológiáját az akusztooptikus mikroszkópok alkotják, évtizedes termékfejlesztési erőfeszítéseket, értékesítési tapasztalatokat integráltunk e termékcsaládba. A COVID-19 okozta változások, beutazási korlátozások miatt felértékelődött, hogy termékeinket a távoli nagy piacokra (USA, Kína) szakembereink helyszínre kiutazása nélkül telepíteni tudjuk.

Célunk korábbi ATLAS akusztooptikus kétfoton mikroszkóp termékünk alapján egy új, „Plug&Play” munkanevű mikroszkóp termék kifejlesztése és piacra vitele. A korábbi kutatói laborokba szánt, elemekből felépített kivitel helyett egy kompakt, monolit terméket fejlesztünk, lehetővé téve, hogy alapszintű tréninggel rendelkező disztribútorok a világ távoli területein is installálni tudják. Tapasztalatunk, hogy konkurenciánk is szenved ezen hatásoktól, tehát ennek leküzdése versenyelőnyt jelentene cégünk számára. Ezen felül, a kitűzött megközelítéssel nagyságrendekkel rövidebb időn belül leszünk képesek a termékeink beüzemelésére, sikeres fejlesztés esetén optimalizálni tudunk validációs lépéseket, illetve a helyszíni jelenlétet, ezáltal költséghatékony nemcsak a vevők, hanem a cégünk számára is. A fejlesztések fókuszált, gyors leküzdése által, az első prototípus építésén át az új készülék piacra kerüléséig szeretnénk eljutni a projekt végére A tervezett termék számos pontban meghaladja versenytársak termékeit, élvonalbeli kutatási igényekre fókuszált egyedi értékesítési szempontok hosszú sorával támogatja a nemzetközi értékesítés felfutását. E kompetitív előnyökre támaszkodva számtásaink szerint az értékesítési volumenünk többszörösére emelkedik a támogatott projekt megvalósításának eredményeképpen.

Mikroszkópjainkkal alapkutatás terén kortikális neuronhálózatok működésének megértésén dolgozunk. Az idegtudomány egyik “hot-topic” kutatási területe a neurális hálózatok mesterséges ingerületbe hozása. A hálózati aktivitás célzott modulációjának eredményei alapján megfogalmazott következtetések jelentős mértékben hozzájárulnak az agy működésének feltérképezéséhez, ennek megfelelően az egyik legkeresettebb szoftvermodulunk a fotostimulációs eszköz. Alapkutatásaink során két új ötletet dolgozunk ki a fotostimuláció technológiai fejlesztésére, melyek további piaci versenyelőnyt hozhatnak egy későbbi termékesítés során.

Projekt kezdete: 2022.11.01.

Projekt vége: 2025.10.31.

Támogatás mértéke: 298.311.000 Ft

Támogató szervezet: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal